De ruimte onder de trap is vaak ontzettend lastig in te delen. Het wordt een rommelige ruimte, of het blijft een lege ruimte. En eigenlijk is dat ontzettend jammer als je ziet wat er dankzij maatwerk allemaal gerealiseerd kan worden! Heeft u plannen om de ruimte onder de trap aan te pakken? Doe dan wat inspiratie op met onze trapkasten en kom bij ons langs voor een passend ontwerp!

Witte garderobekast in trapkast
Garderobekasten met ruimte voor hang en lades
Garderobekasten onder de trap
Witte garderobekast in trapkast
Grote kast onder trap als afscherming van technische installaties
Maatwerk trapkast met witte fronten
Dubbele garderobekast onder de trap
Witte garderobekast in trapkast
Trapkast met gekoppelde lades

Trapkast op maat

Een op maat gemaakte trapkast is zeker in kleine woningen erg aan te raden. Maar ook in een woning zonder ruimtegebrek is kiezen voor een maatwerk trapkast een mooie stap in optimalisering van de gebruiksruimte. De ruimte die in veel woningen verloren gaat krijgt u met een maatwerkkast extra functioneel ingedeeld. En dat kan op allerlei verschillende manieren. Niets is te gek!

Verschillende trapkast oplossingen

Een trapkast op maat kan op veel verschillende manier vorm worden gegeven, in één blik op de inspiratiepagina ziet u al diverse soorten voorbij komen. Een garderobekast, voorraadkast of een kast die uw technische installaties wegwerkt... u bedenkt het en wij maken het! Bij Elkekastopmaat begrijpen we dat iedere klant eigen wensen en behoeften heeft, en dankzij de onbegrensdheid van maatwerk kunnen we daar perfect bij aansluiten.

Trapkast op maat laten maken

Bij een op maat gemaakte trapkast komt zorgvuldig meetwerk kijken, millimeterwerk. Door zelf alvast globaal te meten wat de beschikbare ruimte is, kan de adviseur in de showroom een goede inschatting maken van wat er mogelijk is. Dat zorgt ervoor dat de offerte niet tot nauwelijks gewijzigd hoeft te worden nadat de ruimte ingemeten is.

Komen we toch wat punten tegen die zorgen voor wijzigingen in het ontwerp? Dan bespreken we dat gewoon. Door in contact te blijven houden we de lijntjes kort en weet u wat u kunt verwachten!

Trapkast maken onder dichte trap

Een trapkast onder een dichte trap is goed te realiseren. Doordat de trap afgesloten is wordt er als het ware een schuine wand gecreëerd die al een deel van de kast afschermt. Dit maakt het mogelijk om de kast mooi op de trap aan te laten sluiten.

Trapkast maken onder open trap

Een trapkast onder een open trap is een wat lastiger verhaal. Waar we bij een dichte trap met een plint aan de bovenzijde kunnen werken, is dat bij een open trap niet mogelijk. De bovenkant van de kast blijft in het zicht. Daarnaast verwijnt het open karakter dat de trap eigenlijk had. Heeft u een open trap en wilt u hier toch een maatwerk trapkast onder laten plaatsen? Zorg dat eerst dat de onderzijde van de trap wordt afgetimmerd door een plaatselijke timmerman of klusjesman. Wilt u de kast open houden en toch een kast onder kwijt? Dan zal dit een kast worden die niet helemaal op de trap aansluit. Een kast op maat, met een afgewerkte bovenzijde.

Geïnteresseerd in ons maatwerk?

Heeft u al een idee voor uw trapkast? Of bent u benieuwd of we iets voor uw situatie kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, of een afspraak in te plannen.

Op de hoogte blijven van onze nieuwste ontwikkelingen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief