Meer dan ooit is duurzaamheid een onderwerp dat direct op de voorgrond ligt. Waar we aan de ene kant op kleine schaal kunnen verduurzamen door minder printen en afval te scheiden, ligt verduurzaming aan de andere kant ook in grotere keuzes. Dat maakt het voor ons dan ook vanzelfsprekend om in ons productieproces verduurzaming op het oog te houden. Stappen zetten met oog op de toekomst.

DUURZAAM PRODUCEREN

Wij dragen bij aan een duurzame toekomst

Een mooie stap die we in ons productieproces hebben kunnen zetten is de minimalisatie van afval. Door middel van een geoptimaliseerd zaagplan wordt voor ieder project een zo optimaal mogelijke indeling van delen gemaakt zodat de opdeelzaag met zo min mogelijk restmateriaal kan zagen. De restdelen die groot genoeg zijn worden weer in het systeem gezet en voor latere projecten hergebruikt. En de overige kleine delen? Deze worden via onze biomassa-installatie omgezet tot warmte en stroom voor ons pand!

Zorgvuldige afvalscheiding

Ook de kleine dingen maken het verschil. Zo zorgen we ervoor dat het afval in de werkplaats door diverse afvalcontainers goed gescheiden kan worden.

Ons duurzaam ondernemen vertaalt zich van zonnepanelen op het dak tot het spiksplinter-nieuwe innovatieve en energiezuinige machinepark en ons gasloze pand.

Energiezuinig
machinepark en

zonnepanelen

Afvalminimalisatie

door optimalisatie

in de zaagwijze

Glasloos pand

door biomassa

installatie

In samenwerking met scholen bouwen wij mee aan de nieuwe generatie

Betrokkenheid staat bij ons in een hoog vaandel. En dat is niet alleen betrokkenheid binnen het bedrijf, maar ook betrokkenheid buiten het bedrijf. Door bij te dragen aan techniekdagen, beroepenmarkten, meeloopdagen bouwen wij mee aan de nieuwe generatie interieurbouwers. Als SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs) erkend leerbedrijf delen we graag onze kennis en ervaring met de nieuwe generatie. Bij Elkekastopmaat geloven we in de kracht van leren door te doen, en dragen we graag bij aan de groei en ontwikkeling van toekomstige vakmensen.

I.S.M. STICHTING WELZIJN BARNEVELD

Buurtkastjes om verspilling én armoede tegen te gaan

In de strijd tegen armoede en voedselverspilling is de Gemeente Barneveld een aantal buurtkastjes rijker.

Onder het motto: 'Geef weg wat je niet nodig hebt en pak wat je kan gebruiken' helpen buurtbewoners elkaar met ...