Wilt u uw boeken de ruimte geven die ze verdienen? Of het nu voor de woonkamer is, voor een kantoor of voor uw bibliotheek, wij maken uw boekenkast op maat. Daarbij houden we natuurlijk rekening met het gebruiksdoel. Graag kijken we samen met u naar uw boekencollectie, zodat u de ruimte optimaal kunt benutten.

Ensuite boekenkast
Klassieke witte boekenkast met sierlijsten
Twee ensuite kasten met dimbare spots
Ensuite schuifdeuren met vakkenkast aan beide zijden
Boekenkast met glazen deuren en houtlook interieur
Grote maatwerk boekenkast, afgewerkt in zijdeglans spuitwerk
Witte boekenkast met dichte onderkastjes en open vak voor TV
Zwart eiken wandkast met twee zijden
Werkplek met boekenkast en geïntegreerd bureau
Witte wandkast met push-to-open greep
Boekenkast met glazen deuren en houtdecor
Zwart gebeitste boekenkast in eiken fineer

De indeling van een boekenkast

Als u veel luxe, grote kunstboeken hebt, kunt u kiezen voor een geheel open boekenkast waarbij - in ieder geval voor een deel - de planken niet te dicht op elkaar zitten, zodat uw boeken mooi rechtop kunnen staan. Hebt u grote series gelijkvormige boeken of verzamelingen tijdschriften of strips? Kies dan voor lange rijen met planken op gelijke hoogte. Veel mensen gebruiken hun boekenkast ook om dierbare voorwerpen in het zicht te zetten. Dan is het goed mogelijk om vakken op maat te maken waarin een mooie vaas, foto of kunstwerk perfect tot zijn recht komt. Of wellicht wilt u wat dingen uit het zicht opbergen? Dan voorzien we gewoon een deel van uw boekenkast van deuren of laden. Samen met u kijken we naar de ideale indeling voor uw boekencollectie en woonruimte. Dan pas kunnen we echt spreken van een boekenkast op maat.

Boekenkastje kinderkamer

Je kunt kinderen niet vroeg genoeg aan het lezen krijgen. Met een boekenkastje op maat voor de kinderkamer geeft u de favoriete (voorlees)boeken van uw kinderen een ereplaatsje in de kinderkamer. Kiest u voor een vrolijke, speelse boekenkast of wilt u de boekenkast ergens inbouwen? Omdat wij alle boekenkasten maken in onze eigen werkplaats, zijn de mogelijkheden onbeperkt. Of laat een geheel neutraal netjes schoongeschuurd boekenkastje maken, om dat vervolgens zélf samen met uw kinderen te beschilderen.

Is uw nieuwe boekenkast industrieel, modern of klassiek?

Een boekenkast is niet alleen een opbergplek voor boeken, maar ook een meubelstuk dat iets uitstraalt. Sommige mensen prefereren hun boekenkast industrieel. Anderen gaan voor de klassieke bibliotheekkast, of houden juist hun boekenkast strak. De boekenkast moet natuurlijk ook in uw interieur passen. Onze eigen kastenontwerpers helpen u graag bij het maken van een passende keuze. Daarbij houden ze ook rekening met het gebruiksdoel. Een plank met kunstboeken weegt al gauw tientallen kilo’s; dat heeft gevolgen voor de te maken keuzes.

Wat mag een boekenkast kosten?

Over ‘draagkracht’ gesproken… uw boekenkast moet natuurlijk ook passen bij uw budget. Nu is een boekenkast op maat niet zo goedkoop als een bouwpakket uit een blauwe doos. Maar een maatwerkboekenkast hoeft ook weer geen fortuin te kosten. Wij maken aan de hand van uw wensen graag een offerte voor een boekenkast op maat van uw ruimte, en helpen u keuzes te maken om uw boekenkast betaalbaar te houden.

Meer weten over boekenkasten op maat?

Bekijk onze voorbeelden van boekenkasten voor inspiratie. Of neem contact op door te bellen met Elkekastopmaat, Wim van Wolfswinkel in Barneveld: 0342-423 404. Een afspraak kunt u ook regelen via onze contactpagina.

Op de hoogte blijven van onze nieuwste ontwikkelingen?

Meld u aan voor de nieuwsbrief