Een kast op maat laten bouwen, hoe werkt dat?

Een kast op maat laten bouwen is aan de ene kant iets bewerkelijker dan het simpelweg kopen en assembleren van een standaardkast. Maar aan de andere kant ook stukken eenvoudiger! Bovendien is een kast op maat natuurlijk veel mooier en praktischer als het gaat om het benutten van de beschikbare ruimte. En ook de kwaliteit is onvergelijkbaar. Laten we eens kijken naar het proces en onze werkwijze.

 
STAP 1

Inventariseren van uw wensen

De eerste stap is een kennismaking in onze showroom. U hebt thuis al wat maten opgenomen en wellicht wat foto’s gemaakt van de bestaande situatie. Misschien hebt u zich ook al laten inspireren door de voorbeelden op onze inspiratiepagina. Zelfs als u denkt precies te weten wat u zoekt, nodigen wij u graag uit om de mogelijkheden, technieken en materialen eens in het echt te bekijken, te bekloppen en te gebruiken. Probeer zelf eens hoe een schuifdeur schuift, een draaideur draait en een lade loopt!
 
STAP 2

We maken een ontwerp

We beginnen altijd met een gesprek om uw wensen en behoeften te bespreken. Daarbij houden we rekening met uw gebruiksdoelen (wat voor boeken, welke kleding of welke spullen komen er in de kast) en natuurlijk de beschikbare ruimte. Zodra de wensen duidelijk zijn maken wij een ontwerp en 3D-tekening zodat u een goede indruk krijgt van het eindresultaat. Na uw akkoord op het ontwerp, begint het officiële maakproces.
 
STAP 3

Order

Zodra u ons opdracht geeft om het maatwerk te laten maken nemen wij contact met u op om de inmeet en montagedatum in te plannen.
 
STAP 4

Inmeten

Elke kast van Elkekastopmaat wordt nauwkeurig bij de klant ingemeten door onze eigen kastenbouwers. Wij komen dus bij u thuis om heel precies de afmetingen van de ruimte op te nemen.
 
STAP 5

Werkvoorbereiding

U ontvangt ter controle van ons een definitieve tekening op basis van de exact gemeten maten.
 
STAP 6

Productie

Na uw akkoord gaan onze collega's in de werkplaats aan de slag om aan de hand van de werktekeningen alle onderdelen van uw kast met grote precisie te fabriceren.
 
STAP 7

Inbouwen bij u thuis

De volgende stap is het inbouwen. Ook dat verzorgen wij geheel voor u. Daar blijkt ook een belangrijk voordeel vergeleken bij aankoop van een kast bij een ‘dozenschuiver’. U hoeft zelf helemaal niets te boren, hameren of schroeven. Uw kast wordt compleet afgemonteerd. Tot slot maken we alles nog even schoon en ruimen we de kamer netjes op. U hoeft de kast alleen nog maar te vullen!
 
STAP 8

Nazorg

Er wordt ons wel eens gevraagd naar onze garantietermijn, maar deze hebben we eigenlijk niet. Wij willen simpelweg dat de klant tevreden is en blijft. Dus als er - ook na jaren - iets niet helemaal lekker meer loopt of er is een ander technisch probleem, dan komen we dat gewoon oplossen. Service van de zaak. Als u tevreden bent, zijn wij het ook. Benieuwd naar wat andere klanten over ons zeggen? Bekijk hier een aantal reviews.
 
STAP 9

Genieten

Wij genieten zo van ons werk omdat we weten dat ú ook van uw kast(en) zult genieten!

Ruim 50

pagina’s tips,

voorbeelden

& inspiratie!

Vraag ons inspiratie- magazine aan

Vraag hier ons inspiratiemagazine aan en laat u verrassen door de eindeloze mogelijkheden die ons maatwerk biedt. Van op maat ontworpen kledingkasten tot een ideale maatwerkoplossing voor onder de schuine kap, u vindt het allemaal in ons nieuwste Kasten Magazine!