De werkplaats; onze eigen kastenfabriek!

De kwaliteit van een maatwerkkast hangt sterk af van de kwaliteit van de machines waarmee de onderdelen gemaakt worden. Het gaat allemaal om precisie en afwerking tot op de millimeter. Elkekastopmaat heeft de laatste jaren serieus geïnvesteerd in de allernieuwste machines, dikwijls digitaal aangestuurd en natuurlijk voorzien van de modernste veiligheidsvoorzieningen. Door deze investeringen kunnen we nu elke kast volledig in onze werkplaats op maat fabriceren. Er zit niemand meer tussen, wat natuurlijk ook weer gevolgen heeft voor de prijs.

zagen van kast op maat

Maatwerk tot op de millimeter

Kwaliteit zonder standaardmaten

Bij de meeste meubelfabrikanten zit je vast aan bepaalde standaardmaten. Planken zijn bijvoorbeeld altijd 40, 50 of 60 cm diep. Bij Elkekastopmaat betekent ‘op maat’ ook echt ‘op maat’. Wilt u een boekenkast in een nis van 44 cm? Dan maken wij de kast bijvoorbeeld precies 43,8 cm diep, zodat hij nét in de nis verdwijnt. Ook schuine daken of wanden met een hoek die niet helemaal 90˚ is, vormen geen probleem voor onze kastenbouwers. Geen wonder dat ook veel mensen met een wat ouder huis aankloppen voor een kast op maat bij Elkekastopmaat.

Kijkje in de keuken

van plaat tot kast

zagen van kast op maat
1

Opdeelzaag

Bij de werkvoorbereiding wordt een zaagoptimalisatie gedraaid, bij de opdeelzaag worden al deze delen gezaagd

kantenlijmen van kastonderdelen
2

Kantenlijmer

De randen worden met onze kantenlijmer strak afgewerkt met het bijpassende band

kastonderdelen bewerken op cnc-machine
3

CNC

Op een van de twee CNC's worden alle boringen en bewerkingen op de juiste positie gemaakt

4

Oliën & spuiten

Bij sprake van fineer of grondeer wordt er nog geolied of gespoten. Het eiken- en notenfineer wordt in onze werkplaats zorgvuldig geolied

5

Assemblage

Bij maatwerk komt ook altijd handwerk kijken, van voormontage tot het bewerken van precieze delen.

6

Klaar voor montage

Nadat alle delen zijn voorbereid wordt alles netjes ingepakt en ingeladen. Klaar voor montage!

verticale cnc-machine in werkplaats van Elkekastopmaat

Modern machinepark

Wilt u het productieproces van nóg dichter bij zien? Ook dat is mogelijk. Op verzoek geven wij u graag een rondleiding door onze werkplaats, zodat u zelf kunt zien wat het resultaat is van vakmanschap in combinatie met een geavanceerd machinepark. Regel een afspraak via onze contactpagina of bel met 0342-423 404. Dan kunt u met eigen ogen vaststellen hoe de kwaliteit van onze kasten tot stand komt.

Wij zijn trots op onze supermoderne werkplaats en steken dit dan ook niet onder stoelen of banken: vanuit onze showroom kunt u via een aantal grote ramen zó in de fabriek kijken.

In de werkplaats zijn we altijd bezig met het optimaliseren van het productieproces. Vooruitgang op een efficiënte wijze realiseren, ons machinepark maakt dat mogelijk.