Houtdecor, meubelplaat, unikleuren, eiken fineer, noten fineer, onbehandeld, geolied, spuitwerk, grondeer? We kunnen ons goed voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom delen wij hier alles wat u moet weten over onze materialen!

1
Kern van MDF of spaanplaat tegen kromtrekken
2
Verschillende diktes, afhankelijk van functie en draagkracht
3
Hoogwaardig olie- en spuitwerk
4
Uitgebreide keuze uit diverse kleuren en decors

Keuze voor kwaliteit

Bij de keuze voor ons materiaal staat kwaliteit centraal. Geen planken die kromtrekken of doorhangen, en geen dun achterwandje dat vastgespijkerd zit. Bij Elkekastopmaat houden we de functie op het oog, zodat uw kast écht volstaat voor het gebruiksdoel. Naast functionele kwaliteit is ook een kwalitatieve uitstraling van het materiaal voor ons een must. Zo koopt u bij Elkekastopmaat een kast voor een eerlijke prijs, zonder iets op kwaliteit in te leveren.

DIVERSE MATERIALEN

Wanneer er in de showroom naar onze materialen gevraagd wordt noemen wij 3 soorten: meubelplaat, fineer en spuitwerk. U kunt natuurlijk in onze showroom de materialen bekijken, maar wanneer u graag wat vooronderzoek doet bent u hier op de juiste plek! Onderstaand proberen we onze drie materiaalcategorieën wat verder toe te lichten, zodat het voor u de keuze iets makkelijker maakt.

Kunststof materiaal uit uitgebreid assortiment

Meubelplaat

Onder meubelplaat verstaan we spaanplaat met een kunststof fineerlaagje. Dankzij dit laagje heeft de plaat direct wat extra bescherming, dit materiaal is dus best hufterproof! Met meubelplaat kan worden gevarieerd van een eenvoudige unikleur (egale kleur) tot een exclusief decor. De mogelijkheden zijn erg divers, er zit voor ieder interieur wel iets passends tussen. Meubelplaat is goed te herkennen aan het afgebande randje. Met onze kantenlijmer worden de randen van iedere gezaagde plaat afgeband en netjes afgewerkt. Doordat dit bandje op de plaat geplakt wordt, blijft er altijd een klein naadje zichtbaar. Doordat we het meubelplaat alleen maar hoeven te zagen en afbanden is dit materiaal de meest voordelige materiaaloptie.

Natuurlijke afwerking met écht hout

Eiken-/notenfineer

Wanneer u uw maatwerk in fineer uit laat voeren, houdt dit in dat iedere plaat bekleed is met een laagje écht hout. U heeft hierin de keuze tussen notenfineer en eikenfineer. Bij eiken is hier ook nog de keuze tussen rustiek en strak. Waarbij rustiek noesten heeft, en strak een rustigere nerf bevat. Door de toepassing van het houten laagje heeft iedere plaat een natuurlijke, unieke nerf dat zowel onbehandeld, geolied, gebeitst of gespoten kan worden verwerkt. Massief hout passen we niet toe, omdat dit snel krom kan gaan trekken. Fineer over een plaat van MDF is hier een heel mooi alternatief voor. Door de MDF-kern van de fineerplaten hebben we ook de mogelijkheid om veel mooie bewerkingen te maken in dit materiaal. Denk bijvoorbeeld aan een lateffect, een groefje of een kader. Het eiken fineer is wat prijziger dan meubelplaat. Wanneer er gekozen wordt om het fineer te beitsen of te oliën komen hier nog extra arbeidsuren bij.

Deurknop latjeseffect kastdeur

Strakke afwerking met veel mogelijkheden

Spuitwerk

Als laatste categorie hebben we het spuitwerk. Ook hier werken we met een kern van MDF. Ook in dit materiaal zijn we flexibel met bewerkingen, wat het mogelijk maakt om een deur te voorzien van een kader, een groefje of bijvoorbeeld een patroon van een boerderijdeur. Het spuitwerk heeft in tegenstelling tot meubelplaat geen zichtbaar afgeband randje. Spuitwerk heeft dus een wat strakkere afwerking dan het meubelplaat. Spuiten kan in iedere kleur gebeuren, zolang we maar een staaltje, kleurnummer of monstertje van u kunnen krijgen. Met de keuze tussen hoogglans, zijdeglans en mat kunt u ook hiermee alle kanten op! Qua prijs zitten spuitwerk en eiken fineer op een vergelijkbaar niveau. Wilt u gaan voor een voordeligere optie? Dan kunt u er ook voor kiezen om de kast zelf te schilderen. Wij leveren de kast dan aan in MDF met een grondeerlaagje.