De inloopkast; een kast die steeds vaker deel uitmaakt van het interieur. Heeft u een lege ruimte over in huis of heeft uw nieuwbouwwoning een perfecte nis waar de inloopkast tot zijn recht kan komen? Dan is het zeker de moeite waard om u verder te verdiepen in de opties!

gesloten inloopkast

Voor elk wat wils

Functioneel en stijlvol

Inloopkasten komen voorbij in allerlei vormen en maten, en omdat ieder huis én iedere klant anders is, zien we bij ons ook veel verschillende wensen en mogelijkheden. Waar de een zijn kleding liever achter een deur en buiten het zicht wil opbergen, is de ander juist op zoek naar open vakken waar de kleding overzichtelijk in tentoongesteld kan worden. We lopen een aantal opties langs, zodat u een beeld krijgt van de mogelijkheden. We hopen u zo wat handreikingen te geven om te ontdekken wat het beste bij u en uw huis past.

Het maximale eruit halen

Beschikbare ruimte

Of u uw inloopkast in een nis, een losse kamer of in een deel van uw slaapkamer wilt laten plaatsen; wat belangrijk blijft, is het aantal bruikbare vierkante meters. Om met plezier gebruik te maken van uw inloopkast is het van belang dat er voldoende vrije ruimte over blijft om u gemakkelijk te kunnen bewegen. Vanaf een ruimte van 4m² kunnen wij al een basic inloopkast voor u realiseren. Maar hoe groter de ruimte, hoe meer opties en variaties er natuurlijk mogelijk zijn. Een inloopkast kan een luxe toevoeging zijn aan uw huis, maar het moet ook praktisch blijven. Denk na over de indeling van de kast en hoeveel ruimte u nodig heeft voor kleding, schoenen, accessoires en eventueel andere items. Overweeg of u extra planken, lades of zelfs een schoenenrek wilt integreren in het ontwerp. Bij het bepalen van de beschikbare ruimte is het ook verstandig om rekening te houden met de manier waarop u uw kleding wilt organiseren. Heeft u bijvoorbeeld veel lange jurken of jassen die opgehangen moeten worden, of heeft u meer behoefte aan legplanken voor truien en T-shirts?

Inloopkast zonder deuren

De eerste, en meest voordelige optie is een inloopkast zonder deuren. De inloopkast zonder deuren komt vaak voor in een nis of een kleine kamer, een ruimte die makkelijk bereikbaar is en niet al te veel in het oog ligt. Om verkleuring van kleding te voorkomen is het bij de open kast wel erg belangrijk dat de ruimte niet de hele dag aan zonlicht blootgesteld is. Een open inloopkast biedt het voordeel van directe toegang en overzichtelijkheid. U kunt snel zien waar alles ligt en gemakkelijk bij uw kleding komen. Dit type kast is ideaal voor mensen die hun kleding graag tentoonstellen en waarde hechten aan een georganiseerde en visueel aantrekkelijke kast. Aan de andere kant kan een open kast gevoeliger zijn voor stof en moet u wellicht iets vaker schoonmaken.

Witte inloopkast

Inloopkast met afgesloten segmenten

Wanneer u niet uw hele inloopkast afgesloten wilt hebben, maar ook niet alles in het zicht wilt hebben, komen we uit op een mooie middenweg. Door de kast af te wisselen tussen gesloten en niet-gesloten delen krijgt uw kast echt een eigen karakter. Dit kan door middel van een spiegel, kleppen of deuren. Het combineren van open en gesloten delen geeft u de mogelijkheid om bepaalde items uit het zicht te houden, terwijl u andere items juist kunt etaleren. U kunt bijvoorbeeld uw dagelijkse kleding en schoenen in de open gedeelten plaatsen voor gemakkelijke toegang, terwijl seizoenskleding en minder vaak gebruikte items in de gesloten delen opgeborgen kunnen worden. Deze mix van open en gesloten segmenten zorgt voor een gebalanceerde en stijlvolle uitstraling.

Inloopkast met voorzetwandje en draai-/schuifdeuren

Wanneer u uw kast in een onafgesloten ruimte wilt laten plaatsen, kan het handig zijn om de kast af te sluiten door een voorzetwandje met deuren. Er hoeft dan niet voor ieder segment een deur te komen, maar de kast wordt als aparte ruimte met een voorzetwandje afgesloten. Deze kunnen we in MDF-grondeer afleveren, zodat u deze met de wand mee kunt schilderen, of we maken deze in een mooi decor of kleur naar keuze! Een voorzetwandje met draai- of schuifdeuren biedt de mogelijkheid om de inloopkast volledig af te sluiten van de rest van de kamer. Dit kan handig zijn als u de kast in een slaapkamer plaatst en een rustige, opgeruimde uitstraling wilt behouden. Draai- en schuifdeuren kunnen naar wens worden aangepast, zodat ze perfect bij uw interieur passen. Ze bieden een strakke en moderne oplossing die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Compleet afgesloten inloopkast

Naast de genoemde opties blijft het natuurlijk ook mogelijk om de kast helemaal af te sluiten met draai- of schuifdeuren. Meer van dit soort kasten zien? Neem dan even een kijkje bij de draai- en schuifdeurkasten [linkje naar inspiratiepagina]. Een compleet afgesloten inloopkast biedt maximale bescherming tegen stof en licht. Dit is vooral nuttig als u waardevolle of delicate kledingstukken heeft die extra bescherming nodig hebben. Daarnaast kan een afgesloten kast helpen om een strakke en georganiseerde look te behouden in uw kamer. U kunt kiezen uit verschillende deurstijlen en materialen om de kast volledig naar uw smaak en behoeften aan te passen.

#Barneveld #LED #inloopkast onder schuin dak

Extra opties en accessoires

Naast de basisindeling van de inloopkast zijn er tal van extra opties en accessoires beschikbaar om uw kast nog functioneler en aantrekkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan: • Verlichting: goede verlichting is essentieel in een inloopkast. Overweeg ingebouwde LED-verlichting die aangaat wanneer u de kast binnenkomt, of specifieke verlichtingsoplossingen voor planken en roedes. • Spiegels: spiegels zijn niet alleen praktisch, maar kunnen de ruimte ook groter doen lijken. Overweeg een grote spiegeldeur of losse spiegels die strategisch geplaatst zijn. • Opbergsystemen: speciale opbergsystemen voor accessoires zoals sieraden, stropdassen, riemen en schoenen kunnen helpen om alles netjes en georganiseerd te houden. • Lades en manden: lades en manden zijn perfect voor het opbergen van kleinere items zoals ondergoed, sokken en accessoires. Ze kunnen worden geïntegreerd in de kastindeling voor een strakke look. • Kledingrekken: uitrekbare kledingliften kunnen helpen om de ruimte optimaal te benutten, vooral als u veel hangende kleding heeft.

Een inloopkast kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw woning, zowel qua functionaliteit als esthetiek. Of u nu kiest voor een open kast, een combinatie van open en gesloten segmenten, een voorzetwandje met deuren, of een volledig afgesloten kast, er zijn tal van opties om aan uw behoeften en wensen te voldoen. Door goed na te denken over de beschikbare ruimte en de verschillende indelingsmogelijkheden, kunt u een inloopkast creëren die perfect aansluit bij uw leefstijl en interieur. Heeft u specifieke wensen of wilt u graag persoonlijk advies? Onze verkoopadviseurs staan klaar om u te helpen bij het ontwerpen van de ideale inloopkast voor uw huis. Neem gerust contact met ons op of bezoek onze showroom voor meer inspiratie en mogelijkheden.