Een borrel op de vrijdagmiddag, bijna ieder bedrijf kent het tegenwoordig wel. Een gezellige afsluiting met de collega's onder het genot van wat lekkers en een paar biertjes. Maar is die alcohol nu echt noodzakelijk? Of kan het ook prima zonder?

1
Veilige werkomgeving
2
Voorbeeldpositie
3
Alcoholvrij is net zo gezellig!

In 2017 besloten Lisa en haar broer Evert dat de vrijdagmiddagborrel bij Elkekastopmaat voortaan alcoholvrij moest zijn. Een keuze waar we vandaag de dag nog steeds achter staan. En waarom? Om een veilige werkomgeving te creeëren, om een goed voorbeeld te stellen voor de jonge werknemers én ... omdat een aloholvrije borrel net zo gezellig is!

Barneveld alcoholvrij

Bezoek van de burgemeester

En het geluid van een alcoholvrije borrel blijft niet onopgemerkt. Met het oog op de campagne tegen het alcoholgebruik in de omgeving, mochten we in april 2022 Burgemeester Jan Luteijn en wethouder Hans van Daalen verwelkomen op onze borrel. Zo konden we laten zien dat er ook al bedrijven zijn in Barneveld waar de vrijdagmiddagborrel al alcoholvrij is, en dat dit goed werkt. "Het is echt niet minder gezellig als er geen bier geschonken wordt", Aldus Geert van Beek. "de gezelligheid valt of staat toch bij de mensen om je heen."

Doet u mee?

Reportage EenVandaag

Ook EenVandaag stond stil bij het onderwerp. De cijfers liegen er niet om, er zijn genoeg reden om wat de minderen met het alcoholgebruik in Nederland. Wij deelden onze beweegredenen: Bekijk hier de video. Doet u ook met ons mee? Van een gehele afschaffing van alcohol op de borrel tot een beperkte hoeveelheid drank, iedere stap is een stap in de goede richting!